23-02-10

Heej!!
hmm.. jag undrar hur mycket man ska skriva i en blogg, man ska nog inte berätta allt man gör och vad som händer i ens liv, för det är nog inte så jätteintressant att veta kanske. Men jag vill heller inte ha någon modeblogg där man visar massa outfit bilder heller, ba "dagens outfit", fast det är nog det som mest efterfrågas så man kanske ska göra det ifall man vill ha en populär blogg. Jag vill ändå skriva ner mina tankar o saker som händer i ens liiiv.. hmm.. svårt :p
ialf haha jag tänker ändå ha en blogg där jag ska skriva mina tankar o VIKTIGA saker som händer + outfit bilder + tips + recept + skönhet ;) det blir nog bra :D
hihi. På fredag ska vi ha filmfestival i skolan, det ska bli så himla roligt!!! :D
anyway.. snart ska jag äta potatis med lax och kall dillsås! så himla gott :D På fredag är det sportlov... = skööööönt!!

Jag tänkte bara berätta hur jag får mitt hår rakt och lockigt/krulligt :D

För att få mitt hår rakt, brukar jag först duscha och ha i mycket balsam SAMT något som heter hair mayonnaise, det är asbra! (googla för och se hur burken ser ut). När jag har haft i det i typ 20 minuter och sedan sköjlt torkar jag håret. Innan jag börjar platta mitt hår har jag i värmeskyddsmedel som heter Sebastian Professional Laminates Concentrate Gel, (googla för o se hur tuben ser ut). Grejen med den är att man ska INTE använda den ifall man har tunt hår. Ifall man har tunt hår ska man använda en SPRAY som ger volym till håret samtidigt som den skyddar mot plattong. Ifall man har som mitt hår dvs. tjockt hår ska man använda den här produkten för det får håret att bli helt platt dvs. inte få håret att bli så himla mycket poffy som det blir med sprayen. Det som är så himla grymt med det där medlet är att även fast det regnar/blåser/snöar så blir inte håret krulligt igen, för vissa så ifall de plattar och sedan regnar det så blir håret krulligt på en gång, men den här ser till att det inte blir lockigt och håret håller sig rakt och glansigt hela dagen, och även nästa dag! När jag har haft i medlet börjar jag platta och sedan är det klart ;) Såhär kan det se ut t.ex:


Om jag däremot ska få mitt hår att bli lockigt / krulligt så kan jag använda locktång men det tar sådan tid. Jag har själv uppfunnit ett jättebra sätt som går mycket snabbare! Helst ska man ha duschat först för att det är då håret är blött, men ifall man inte har gjort det så gör det inget, man kan blöta ner det istället.
Efter det delar jag in håret i typ 4-5 delar, som hon i bilden fast hon har delat in håret i två delar nu, men jag delar in det i 4-5 som sagt, beror på hur tunt/tjockt hår man har.


I varje del har jag i hårmousse och sedan krullar jag ihop den och knyter den som en boll med en toffs. Därefter eftersom att håret är fortfarande blött med hårmousse i, så torkar jag med hårtorkaren och låter knutarna sitta i typ 30min - 1 timme och sedan tar jag ut toffsarna och vipps så kan det se ut såhär ;)
Lycka till ;) och fråga gärna om det är något.. :)

2 kommentarer:

  1. så sjuuuukt fint hår du har gumman! <3 vill oxå ha lezan-hår! :D coolt de där med moussen, brukar själv ta gelé å bara trycka upp i håret å föna med hårtork, men ska testa din variant :) hoppas allt är bra med dig! puss

    SvaraRadera
  2. Heeeej!! :D
    hehehe taaackk aaww va söööööt du är!!! well tacka mina föräldrar, men dt e inte alltid bra att ha mkt & långt hår:p höhöhöh!
    aaah det funkar bra med gelé, men jag tkkr dt blir för stelt å hårt :p, mouse får håret att bli lite mjukare :p hihih hoppas allt är bra med dig också! va roligt att du läser min blogg förresten :D<3 pussss

    SvaraRadera