Det gäller att..

.. börja ta ansvar för saker och ting.

Att ta ansvar är något som alla människor kommer i kontakt med förr eller senare. När man är liten är det ingen ansvar alls, man hade sina föräldrar som tog hand om en, hjälpte med läxor, lagade mat och la det på bordet och tvättade ens kläder...
Ju äldre du blir desto mer ansvar får man ta, och att bo helt ensam är inte det lättaste för det är då du lär dig vad ansvar innebär.
Ingen är där och säger åt dig vad du ska göra, vad du ska äta eller hur du ska bete dig.
Utan du tar ansvar för dina handlingar och konsekvenserna får man själv ta. Det är dock otroligt lärorikt, du lär dig otroligt mycket av att ta eget ansvar för du slutar att vara beroende av andras hjälp. och det är precis så du blir stark både mentalt och fysiskt.
Livet blir svårare, inte lättare, och det gäller att vara stark i den här världen, för annars kör människor över dig. Många människor är väldigt egoistiska och tänker på sitt eget bästa, och det förstår jag för människor har sina egna problem att ta hand om. Familj och vänner finns dock alltid där om det är kris, men alla har sin egna issue to handle.
Människor är väldigt fina på många olika sätt, alla människor har ALLTID någonting som är unikt och värdefullt. Det gäller att bevara den och inte låta vem som helst förstöra det fina man har.
Människor har också alltid någon slags "sparkle", det är stjärnan i varje person. Det gäller att finna personer som ser och uppskattar det bästa inom dig. För alla människor gillar olika personlighet och egenskaper hos människor. Självklart utseende också, men personligheten gäller i längden.
Det är därför ingen här i världen har samma personlighet, det är omöjligt att hitta. Liknande utseende ja, men personlighet nej.
Jag tycker att personligheten hos människor är det finaste, hur människor fungerar, vad de gillar/inte gillar, hur de beter sig och varför de beter sig på ett visst sätt i olika situationer. Människor gör vissa saker undermedvetet, men av t ex kroppsspråket eller rösten kan man förstå hur personen känner sig eller vad den vill göra.
En sak jag alltid har funderat över är när man träffar en person, vem som helst (ny människa, familjemedlem eller t ex lärare) så känns det som att ALLA dessa människor har någonting som de är antingen ledsna, bekymrade, arga eller bara något problem i deras liv.
Jag vet att alla människor har något problem, det kan vara stort eller litet, spelar ingen roll. Ibland kan man se det på människors ögon... Människor kanske går runt o känner sig fula,tjocka,smala, trötta, irriterade eller bara allmänt uttråkade.
Ibland önskade jag att det inte skulle vara så, utan att alla människor ska vara lyckliga, bekymmerlös eller bara allmänt glada hela tiden. Tyvärr funkar inte världen så, utan det är alltid något man inte gillar eller inte är nöjd med...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar